(R)evoliucija – susipažinkite su Google Analytics 4!

Ar dar prisimenate, kaip atrodė pirmasis kompiuteris? Tai buvo daugybė mygtukų, gerokai vėliau atsirado ekranas ir pamažu pirmykštė išvaizda pradėjo panašėti į tai, ką mes šiandien visame pasaulyje vadiname kompiuteriu. Šis išradimas drastiškai evoliucionavo, kuomet gimė žiniatinklis, o po šio įvykio sekė kitas – informacinių technologijų revoliucija! Taip visos gyvenimo sritys persikėlė į virtualią erdvę.

Paralelė, tinkama aprašytam įvykiui, yra dirbtinis intelektas ir Google Analytics. Šis įrankis, be kurio tikriausiai nebūtų įmanoma taip efektyviai pasiekti pardavimų internete rezultatų, taip pat evoliucionavo dėka bendros sąjungos su dirbtiniu intelektu! Evoliucija tokia didelė, kad marketingo pasaulyje tai kuria tikrą revoliuciją.

Skaitykite toliau ir sužinokite daugiau apie tai.

Google Analytics 4: svarbu žinoti

Senoji Google Analytics, dar kitaip vadinama Universal Google Analytics, nebebus daugiau atnaujinama ir palaikoma, nes į jos vietą stoja „protingesnė“, atnaujinta versija Google Analytics 4, kuri praeitais metais buvo pristatyta kaip App + Web. Nuo šiol Google atnaujins tik naująją Google Analytics 4 versiją.

Svarbu žinoti, jog pereinant į naująją versiją Jūsų turimi duomenys nebus perkeliami, todėl juos reikės kaupti iš naujo. Taip, perskaitėte teisingai – Jums iš naujo reikės kaupti statistiką, auditorijas. Todėl mes rekomenduojame šiuo metu naudoti du sekimo kodus – palikti seną ir įdiegti naudoti naują tol, kol susikaups informacija apie auditorijas, o tada pašalinti seną sekimo kodą.

Kam šiuo metu naujoji versija naudingiausia?

Google Analytics 4 bus naudingas ne visiems verslams iš karto, bet padės šiems:

1) Tiems, kurie turi mobiliąją aplikaciją (padės sekti vartotoją ne tik per žiniatinklį (svetainę), bet ir per mobiliąją aplikaciją);
2) Kurie turi SaaS (programinė įranga kaip paslauga) verslo modelį;
3) Yra susidomėję pažengusiu remarketingu.

Net jei ir nepatenkate į šią kategoriją, vis tiek rekomenduojame pereiti į naujają versiją tam, kad gautumėte naujausias ataskaitas, visus versijos privalumus (kurių dar tik daugės) – dabartinė ketvirta versija yra tik pradžia.

Naujoje versijoje – dirbtinis intelektas ir dar daugiau

Google Analytics 4 pagrindas yra mašininis mokymasis (angl. machine learning), kuris automatiškai pateikia naudingas įžvalgas ir suteikia visišką supratimą apie tai, kaip ir kokiuose įrenginiuose bei kokiose platformose naršo jūsų tikslinė auditorija. Ką dar rasite naujoje versijoje?

Dirbtinio intelekto principu paremtos įžvalgos ir spėjimai

Nors ir senajame Google Analytics veikė mašininiu mokymosi principu paremta įžvalgų funkcija, naujoje versijoje ši dar labiau patobulinta. Google Analytics 4 galės automatiškai įspėti pardavėjus apie augančią jų produktų paklausą!

Negana to, ji netgi padės numatyti būsimus jūsų pirkėjų veiksmus. Pavyzdžiui, Google Analytics 4 gebės apskaičiuoti bet kokią veiksmo tikimybę, kad tam tikru metu esant mažesniam biudžetui efektyviai išleisti pinigus į esamų pirkėjų išlaikymą.

Ši technologija taip pat galės nuspėti potencialių pajamų dydį, kurį verslas galėtų uždirbti iš tam tikro klientų segmento. Tai padės numatyti veiksmus, kurių ateityje gali imtis tikslinė auditorija, ir taip padėti sutelkti dėmesį į didesnės vertės auditorijas.

Visai kitoks duomenų išdėstymas ataskaitose

Tai didžiausias skirtumas tarp senosios versijos ir naujosios Google Analytics 4 versijos. Naujos ataskaitos yra skirtos padėti susipažinti su konkrečiais potencialaus pirkėjo „kelionės“ aspektais. Pavyzdžiui, bus galima matyti per kokius kanalus ateina nauji pirkėjai, kitos ataskaitos dalys padės suprasti, kokius veiksmus tie pirkėjai atlieka ir ar atlikę konversiją jie pasilieka, ar išeina.

Ir tai tik trumpa apžvalga ir pirmosios naujovės, kuriomis bus galima pasinaudoti perėjus į naująją versiją! Todėl skatiname nedvejoti ir drąsiai žengti koją kojon su naujovėmis.

Perskaitėte įrašą ir jums kilo klausimų? Nežinote, kaip geriausiai išnaudoti Google Ads arba socialinių tinklų komunikacijos galimybes? Ieškote patikimo, į jūsų poreikius įsiklausančio partnerio? Esame atvira, nuoširdi ir glaudų bendradarbiavimą vertinanti komanda – OneClick.lt. Susisiekite, pasimatykime gyvai ir pasikalbėkime apie tai, kas jums svarbu. Užmegzkime ryšį!

Be ON digital with us!